easi
youtube twitter linkedin facebook rss newsletters
0
right left

25.03.2014

Christophe Verhaeghe,
Team Manager

who
back

Notes Briefing Session - Afrit Leuven

3092 read – 0 comments – IBM Notes – Tags:

Naar goede gewoonte was EASI weeral aanwezig in Orlando eerder dit jaar.
Naar goede gewoonte is het natuurlijk de bedoeling dat wij met een aantal van onze klanten mogen samenkomen om hun een briefing te doen van wat te onthouden valt op IBM Domino vlak.


Vandaag zitten wij in Leuven om de samenvatting te brengen naar onze klanten.


Thomas heeft het verleden en toekomst van EASI uitgelegd met onder andere een focus op de steeds toenemende Cloud2be offerte en op de schitterende integratie van Appsolution (Mobile Apps by EASI),

Daarna was het de beurt aan Geert die zijn mooiste hemd en nieuwste das had meegenomen. De roadmap over de toekomstige nieuwigheden is nauwkeurig uitgelegd geweest zowel voor cloud, mobile en on premises. Die roadmap bevat natuurlijk de welbekende footer "subject to change".


Joris (die trouwens het koude weer van Florida beleefde eerder dit jaar) neemt dan het woord en in een toongevende slide deelt het groot nieuws: Domino 9.0.1: deploy it!
Elke maand telt IBM Domino meer en meer klanten waaronder klanten die terugkomen naar Notes & Domino.
De laatste versie (9.0.1) van onze betrouwbare mail systeem (IBM Notes) doet het nu beter dan vroeger met extra functionaliteiten en betere performance.
Webmail (IBM iNotes) brengt nog meer nieuwe functionaliteiten met zich mee. Het is steeds beter geïntegreerd met de Notes Browser Plug-in en Active X zijn nu geen probleem meer in omgevingen waar de eindgebruiker beperkte rechten heeft.

Voor de ontwikkelaars heeft Joris ook een rondleiding gegeven van de Designer software . Trefwoorden hier waren Dojo 1.8.3 en XULRunner 10.0.6.

Voor wie zich afvraagt wat de Notes Browser Plug-in is, Joris weet het zo samen te vatten: het laat de bedrijven toe om Notes applicaties te laten draaien in Firefox of Internet Explorer.


Geert komt dan terug op de podium om de nu eenmaal wereldberoemde screenshot van IBM Mail Next te becommentariëren. 

Hij wacht niet tot de vraag komt en vertelt onmiddellijk dat de Notes client nog steeds op de roadmap blijft. Hij geeft ook wel mee dat de shift naar de webmail duidelijker wordt. 


Joris komt dan opnieuw aan bod om enkele toekomstige Notes.next en iNotes.next functionaliteiten toe te lichten: betere rules, gemakkelijker archiveren, uitgebreide zoekmogelijkheden, enz.

DEEL 2

Na een caffè leggero en een stukje taart, komt Geert terug live on stage.

Hij zet de nadruk op IBM Sametime Limited Use, naast de mogelijkheden die inbegrepen zijn zien we ook onmiddellijk de look and feel van de nieuwste versie

Wat opmerkelijk is met de nieuwe versie van IBM Traveler (9.0.1) is dat  men vanaf nu vanuit een mobile device de out of office kunnen activeren. Geert gaat verder met een belangrijke app: Companion meer bepaald IBM Notes Traveler Companion


"Mobile is heel belangrijk" begint Joris in zijn eerste stand up van het tweede deel en hij treedt dan in details over de twee verschillende types mobile Apps die men kan ontwikkelen: native mobile app of web app (weliswaar dankzij XPages).
Jawel, met Domino kan je een Mobile user interface maken! Zelfs als men een native app ontwikkelt dan kunnne de Business Logica en de data nog steeds op een Domino platform blijven.


Geert legt dan uit wat Project Hawthorn betekent: MS Outlook 2013 support for IBM Domino. Niet alleen maar voor mail maar ook voor calendaring, out of office, enz. Sommige beperkingen bestaan maar het lijkt belovend en veel beter dan DAMO voor de lezers die DAMO hebben ervaren.


Een Notes Briefing Sessie zonder demo was niet te bedenken voor Joris.
Hier gaan we dan voor een demo: CoWorkingPlace in Cloud2be.

Hij herhaalt dat onze mailbox geen taken beheer tool is. De concept wordt nogmaals uitgelegd. Facturen beheer je ook buiten je brievenbus niet waar?


Bijna tijd om een hapjes te gaan eten net voor Geert en Joris de prachtige prestatie eindigen met tips over IBM Domino server beheer IBM Notes client tips.

Dank je wel heren !

Leave a comment

0 comments

Post your comment